V Humennom sa v sobotu uskutoční benefičný koncert Pridajte sa k nám

02.12.2005 Humenné

Humenné 2. decembra (TASR) - Výťažok z benefičného koncertu Pridajte sa k nám, ktorý sa uskutoční v sobotu popoludní v Mestskom kultúrnom stredisku v Humenno...
Humenné 2. decembra (TASR) - Výťažok z benefičného koncertu Pridajte sa k nám, ktorý sa uskutoční v sobotu popoludní v Mestskom kultúrnom stredisku v Humennom, poputuje do sprevádzkovania tamojšieho denného centra Motýľ.

Centrum bude slúžiť pre viacnásobne postihnutých mladých ľudí nad 16 rokov. \"Denné centrum Motýľ by malo sústreďovať klientov, mladých ľudí s ťažkým a viacnásobným zdravotným a mentálnym postihnutím, ktorí ukončili povinnú školskú dochádzku na špeciálnych základných školách (ZŠ), prípadne na špeciálnom odbornom učilišti a po ich absolvovaní zostávajú doma. Nie je o nich postarané v zmysle rozvoja ich schopností, zručností a napredovania, \" uviedla dnes pre TASR vedúca centra Valéria Rybarčáková. Dodala, že centrum vzniklo na základe podnetu rodičov spomínaných detí.
K základným aktivitám centra bude patriť pracovná terapia - tkáčske a košikárske dielne, špeciálne terapie, zdravotná rehabilitácia a pod. \"Bude to jediné zariadenie svojho druhu nielen v Humennom, ale aj v širokom okolí, \" doplnila Rybarčáková. Zo začiatku prijme 10 až 12 klientov, v júni pri ukončení školskej dochádzky počítajú jeho organizátori v rozšírením počtu postihnutých mladých ľudí.
Koncert, v rámci ktorého vystúpi okrem iných aj Petra Humeňanská, pripravilo Združenie rodičov a priateľov mentálne a zdravotne postihnutých detí Motýľ a Špeciálna ZŠ pre telesne postihnutých Podskalka Humenné.
 

Vyberte región

mark